Kőzetgyapot közé rejtették

Több mint százmillió forintos cigarettafogás Szabolcsban

Több mint százmillió forint értékű cigarettát találtak a napokban egy korábbi autószerelő-műhely nyíregyházi telephelyén - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

2012.07.02 15:00MTI

Uzonyi Sarolta elmondta: a kőzetgyapot közé rejtett készletet egy férfi őrizte, aki csak az intézkedő nyomozók határozott felszólítására volt hajlandó letenni a gázpisztolyt. A sajtóreferens tájékoztatása szerint az elkövetők feltehetően már hosszabb ideje, szervezetszerűen foglalkoztak a dohányáru eladásával, mivel a helyszínen nagy mennyiségű ragasztószalagot és üres kartondobozt találtak a pénzügyi nyomozók. A házkutatás során csaknem 130 ezer doboz, különböző márkájú cigarettát foglaltak le. 

A helyszínen tetten ért elkövetőt a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - tette hozzá a szóvivő. Az ügyben különösen nagy értékre, költségvetési csalásból származó jövedéki termékre elkövetett orgazdaság gyanúja miatt indítottak eljárást, amelyért akár nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.