Az egyik legkeresettebb készítményről van szó!

Ismert hajhullás elleni szert hamisítottak!

Mintegy százmillió forint értékben hamisítottak egy országosan ismert hajhullás elleni készítményt a közelmúltban, az ügyben a vám- és pénzügyőrség nyomoz - erősítette meg az MTI információját a károsult cég vezetője pénteken.

2008.05.17 13:00MTI

Mintegy százmillió forint értékben hamisítottak egy országosan ismert hajhullás elleni készítményt a közelmúltban, az ügyben a vám- és pénzügyőrség nyomoz - erősítette meg az MTI információját a károsult cég vezetője pénteken.

Becsléseik szerint mintegy harmincezer hamis, hatóanyagában az eredetihez nem mérhető hajcsepp került üzletek, gyógyszertárak polcaira, fodrászokhoz, így pedig a vásárlókhoz is. Az illegális áru elkülönítéséről gondoskodtunk, helyettük minden reklamálónak eredeti terméket adunk - mondta el a pécsi gyógynövénykutató.

A cégvezető beszámolt arról, hogy munkatársainak két héttel ezelőtt feltűnt, hogy egyes boltokban korábbi dátummal ellátott hajcseppek sorakoznak a polcokon, holott a cég mindig a havi forgalomnak megfelelő mennyiséget szállíttat partnereinek.

A gyanús készítmények vizsgálatakor rájöttek, hogy nem az általunk előállított folyadék van az üvegben, hanem annak talán valamilyen higított utánzata. A csomagoláson apróbb grafikai hibák fedezhetők fel, a dobozokban pedig nem találtak a másik termékük ajándékba adott termékmintájából. Ezt ugyanis már nem tudták hamisítani - közölte.

Hozzátette: a hamisítást bizonyítja az is, hogy az elmúlt időszakban Magyarországról rajtuk kívül más is rendelt a hajcsepp üvegein található speciális, Svájcban gyártott szórófejből, amit eddig csak ők használtak.

A cégvezető megjegyezte, tudja, ki a hamisító, de nyomozati érdekekre és személyiségi jogokra hivatkozva nem nevezte meg.

Az anyagi veszteség mellett komoly problémának nevezte azt az erkölcsi kárt, amely őt és cégét érte a hamisítással összefüggésben. Hajhullást gátló cseppje ugyanis jelenleg a tíz legkeresettebb gyógynövénykészítmény között van az országban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.