Fegyverrel védték

Képek! Rekord mennyiségű drog egy ózdi fagyasztóládában

Több mint egy kilogramm kábítószert találtak a nyomozók Ózdon egy fagyasztóládában. A június 3-án megszervezett rendőri akció eredményeként bűnügyi őrizetbe került a futár és a díler is.

2012.06.05 10:29ma.hu

A precízen kidolgozott rendőrségi akció során a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai akkor ütöttek rajt a budapesti futáron és az ózdi kábítószer-kereskedőn, amikor megtörtént az átadás-átvétel. A hatósági házkutatás során a fagyasztóládában egy kilogramm kábítószernek minősülő fehér port, 30 extasy tablettát és más típusú bódító szereket, továbbá több mint egy millió forint készpénzt és a drog terjesztéséhez szükséges kiegészítő eszközöket, például digitális mérleget foglalt le a rendőrség.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőrfőkapitányság

A rajtaütés sikerét biztosították még az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói, illetve a Terror Elhárítási Központ (TEK) munkatársai is, mivel feltételezhető volt, hogy a gyanúsítottaknál fegyver, vagy fegyverek vannak.

A lefoglalt drog pontos mennyiségét és hatóanyag tartalmát a rendőrség szakértők bevonásával állapítja meg. Az akció különlegességei közé tartozik, hogy a lefoglalt fehér por Borsod-Abaúj-Zemplén megyében rekord mennyiségűnek számít, amelynek piaci értéke elérheti akár a három millió forintot.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőrfőkapitányság

A bűnügyi őrizetbe vett 35 éves ózdi díler eleddig 7 alkalommal volt büntetve lopásért, fajtalanságért, önbíráskodásért, és testi sértés miatt, míg 24 éves futár társa büntetlen előéletű.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a két elkövetővel szemben, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásuk bírósági elrendelésére - tájékoztatta a ma.hu-t Dobi Tamás, a B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda vezetője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.