Nemzeti kegyhely: milliós lopás

Ájtatosság helyett lopni ment a szentkúti kegyhelyre

Egymillió forintos kárt okozott a Nógrád megyei, szentkúti nemzeti kegyhelyen egy ismeretlen elkövető, aki kifosztotta a perselyt és templomi kegytárgyakat lopott el.

2012.05.25 15:12MTI

Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken közölte az MTI-vel: péntekre virradóra valaki felfeszítette a szabadtéri oltárnál lévő perselyt és a templom bejárati ajtaján lévő vaspántot. A templomból a tettes három, arannyal bevont kelyhet, valamint egy szintén arannyal bevont úgynevezett úrmutatót tulajdonított el - tette hozzá.

A bátonyterenyei rendőrség bűnügyi osztálya az ügyben nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indított nyomozást. A rendőrség azt kéri: aki információval rendelkezik a bűncselekménnyel kapcsolatban, az tegyen bejelentést - mondta a szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.