Huszonhat embert mentettek ki a tűzoltók

Felcsaptak a lángok egy IV. kerületi panelházban

Tűz ütött ki Budapesten, a IV. kerületi Sárpatak utcában egy tízemeletes panelházban csütörtökön este.

2012.05.11 07:55MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a tűzoltók 26 embert mentettek ki az épületből, közülük tízet - három gyermeket és hét felnőttet - kórházba szállítottak.
   
A tűz az épület hetedik szintjén keletkezett egy kis folyosó előterében, az ott lévő éghető anyagok gyulladtak meg, ezért az ott lakók nem tudták elhagyni lakásukat. A felső szintekről tizenöt embert létrás tűzoltóautóval, az ablakon keresztül kellett lehozni. Szerencse, hogy nem történt komolyabb tragédia - mondta a szóvivő.
   
A tűzoltók nagy erőkkel voltak a helyszínen, legalább harmincan oltották a lángokat, illetve mentették a lakókat.
   
A tűz négy lakást érintett, közülük egy már biztos, hogy lakhatatlanná vált - mondta a szóvivő. A tüzet már eloltották, jelenleg az utómunkálatok zajlanak, a lépcsőházat szellőztetik át, a lakók utána visszatérhetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.