Emailen írta a fenyegetéseket

Nem akart érettségizni - de robbantani sem

Elfogták a négy debreceni középiskolát bomba robbantásával fenyegető diákot.

2012.05.09 17:56ma.hu

2012. május 9-én délelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták és a rendőrségre előállították – a történelem érettségi befejezését követően – egy középiskola végzős diákját, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy vasárnap késő éjszaka bomba robbantásával fenyegetett meg négy debreceni közoktatási (középfokú) intézményt. Az elkövető elektronikus úton küldte el fenyegetését az egyik helyi hírportál szerkesztőségébe.

A fenyegetést követően a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói haladéktalanul megtették azokat az intézkedéseket, amelyek az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében szükségesek voltak. A gyors és hatékony nyomozói munkának köszönhetően, ma délelőtt az egyik fenyegetéssel érintett oktatási intézményben fogták el és állították elő a főkapitányságra a közveszéllyel fenyegető diákot, akit a nyomozók ezt követően gyanúsítottként hallgattak ki. A tanuló gyanúsított kihallgatása során elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Védekezésül elmondta, hogy a tényleges közveszély okozás nem állt szándékában, a fenyegetése az érettségi vizsga elmaradására, vagy elhalasztására irányult.

A bűncselekmény elkövetésével meggyanúsított fiatalember kihallgatását követően szabadon távozhatott a rendőrségről. Ellene a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást – tájékoztatta a ma.hu-t Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának ügyeletese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.