Mozgáskorlátozott és vak embert rabolt ki

Elkapták a kamionos nőt

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a bíróság azt a kamionsofőr nőt, aki április 12-én kirabolt egy mozgásképtelen férfit és vak fiát komáromi családi házukban, majd Spanyolországba ment.

2012.04.28 07:41HavariaPress

Április 12-én hajnalban egy 83 éves mozgásképtelen férfihez és 43 éves vak fiához hatolt be egy nő. Először lekapcsolta a komáromi családi ház villanyóráját, majd rátámadt az idős férfit és fiát ápoló asszonyra, akinek sikerült bemenekülnie a házba. A támadó akkor a bejárati ajtó üvegét betörve behatolt a házba, és a vak férfitől végül 700 ezer forint pénzt zsákmányolt, majd az üvegtől megsebesülve autóval elmenekült a helyszínről. A nyomozás eredményeképp a rendőrök kiderítették, hogy a rabló a család másik ápolójának a lánya, aki kamionsofőr. A 45 éves asszony a rablás napján elment Spanyolországba, a rendőrök a bűncselekményhez használt autót munkahelyének telephelyén találták meg, az ülésen és a műszerfalon vérnyomokkal. Az asszony ellen európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság április 15-én, majd két nappal később április 17-én Madridban elfogták és őrizetbe vették őt a spanyol rendőrök. Az asszonyt szerdán kora este szállították Magyarországra és a Liszt Ferenc repülőtéren adták át a magyar kollégáknak. A nő kihallgatásán részben beismerő vallomást tett. A bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.