Talált tárgyak veszélyei

Horgász a pácban - sörétessel

Egy ónodi horgász nem sejtette, bűncselekményt követ el azzal, hogy táskájában talált lőszert rejteget.

2012.04.19 12:05ma.hu

A napokban a Tiszai Vízi-rendészeti Rendőrkapitányság járőrei Sajóörös külterületén ellenőrzés alá vontak három horgászt. Egyikük táskájában két darab sörétes vadászpuska lőszert találtak. A 45 éves férfi elmondása szerint az alkalmatosságokat korábban a Sajó parton találta, majd azokat eltette táskájába, azaz nem adta le a rendőrségre, s nem gondolta, hogy ezzel bűncselekményt követ el.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a gyanúsítottal szemben, aki az eljárás folyamán szabadlábon védekezhet – tájékoztatta a ma.hu-t Dobi Tamás sajtószóvivő.

A Rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, ha valaki lőfegyvert, gáz- és riasztófegyvert, légfegyvert, lőszert, pirotechnikai eszközt, kábítószert, pszichotrop anyagot vagy közbiztonságra veszélyes egyéb tárgyat (pl. boxer, gázspray) talál, azt valamelyik rendőri szervnél le kell adnia!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.