Három embert gyanúsítanak

Soproni kettős gyilkosság - Megvannak az elkövetők?

Elfogták a kedd éjjeli soproni kettős gyilkosság feltételezett elkövetőit.

2012.04.18 10:20MTI

Az MTI tudósítója azt látta, hogy a gyilkosság helyszínéhez vezető utakat lezárta a rendőrség, csak távolról látni rá a klub egyik épületének tetejére és kéményére. A közeli főút túloldalán vagy fél tucat újságíró, operatőr várakozik. Rendőrségi források szerint még nem ért véget az esti órákban kezdett helyszínelés.
   
Az MTI korábbi információja szerint három embert gyanúsítanak, a kihallgatásuk folyamatban van. Az ügyben délután Budapesten tart sajtótájékoztatót Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.
   
Bényi Mónika, az ORFK szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az MTI értesüléseit.
   
Két férfit megöltek kedden este Sopronban, az Anger réti lövészklubban, a helyszínről fegyvereket és pénzt zsákmányoltak.
   
Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: az egyik áldozat a lövészklub elnöke, a másik a klub egyik tagja, mindkettőjüket lelőtték.
   
Az MTI helyszínről származó információja szerint kevéssel kedden este fél tíz előtt érkeztek meg a készenléti rendőrség egységei. A nyomozás alakulását jól ismerő, név nélkül nyilatkozó forrás közlése szerint "kivégzésszerűen" ölték meg a két férfit, esélyük sem igen volt a védekezésre.
   
Az egyik áldozat, a klubelnök közeli ismerőse, Vígh József, a városi polgárőr egyesület elnöke szerdán azt mondta, feltételezni sem tudja, hogy az egykori ökölvívónak, a helyi lövészéletet felvirágoztató sportembernek olyan kapcsolatai lettek volna, amelyek a gyilkossághoz vezethettek. Fáradhatatlan, tenni akaró emberként írta le a férfit, járőrtársát, a soproni polgárőr egyesület elnökségi tagját, akivel kedd délután beszélt utoljára.
   
Soproni forrásból származó értesülés szerint a másik áldozat az egyesület egyik alkalmazottja volt.

Kettős gyilkosság Sopronban Fotó: MTI

 

A lőegylet tagjai voltak a gyanúsítottak

Annak a lőegyletnek a tagja volt a soproni kettős gyilkosság három gyanúsítottja, amelynek elnökét is lelőtték.
   
Az információ szerint mindhárom gyanúsított tizen-huszonéves fiatal.
   
Két férfit megöltek kedd este Sopronban, az Anger réti lövészklubban, a helyszínről fegyvereket és pénzt zsákmányoltak. Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy a feltételezett elkövetőket elfogták.
   
Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: az egyik áldozat a lövészklub elnöke, a másik a klub egyik tagja, mindkettőjüket lelőtték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.