Második világháborús

Bombákat találtak Enyingnél - tíz családot kiköltöztettek

Tíz családot kellett kiköltöztetni ideiglenesen otthonából, mert több, második világháborús bomba került elő Enying mellett egy szántóföldön.

2012.03.31 15:53MTI

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője R. Szabó Ágnes elmondta, lakossági bejelentésre vonultak a helyszínre a rendőrök és a tűzszerészek. A feltárás megkezdése után, dél körül kezdték meg a közeli lakóházak kiürítését. A Vásártér utca melletti szántóföldön eddig 84 második világháborús robbanótest került elő, de a helyszín átvizsgálása még tart.

A lakók várhatóan este mehetnek vissza otthonukba, miután a területet körbekerítik és megkezdik az őrzését. Vasárnap folytatják a keresést, ezért újra kiürítik a lakóházakat a műveletek befejezéséig. A tervek szerint egy közeli, használaton kívüli telepen fogják megsemmisíteni a bombákat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.