A lakók hazatérhetnek

Nem bombát, de még nem tudják, mit találtak Óbudán

A tűzszerészek megállapítása szerint nem világháborús bomba az a tárgy, amelyet Óbudán a Platánliget lakópark sarkánál találtak csütörtökön, noha mintegy másfél ezer embernek kellett pénteken ideiglenesen elhagynia otthonát miatta.

2012.03.30 15:23MTI

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek délután azt mondta: a tűzszerészek megállapították, hogy a III. kerületben talált fém nem bomba - hogy valójában mi, azt még nem tudják -, ezért a területzárást a rendőrséggel együtt feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba.

Várkonyi Melinda tűzszerész hadnagy az MTI-nek azt mondta: pénteken 14 órakor kezdték el a feltárást, és 45 perccel később megállapították, hogy mégsem világháborús robbanóeszköz volt a földben.

A kommunikációs tiszt hangsúlyozta: a terület lezárása és ürítése szükséges intézkedés volt, mert a jogszabályok szerint is az emberi élet megóvása érdekében ez az eljárási rend.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.