Ideges volt a kokainnyelő

Testüregvizsgálat a Liszt Ferenc Repülőtéren

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a pénzügyőrök egy nigériai kábítószer-nyelőt füleltek le.

2012.03.31 08:51ma.hu

A férfi az egyik fapados légitársaság járatával érkezett Hollandiából Budapestre, ahol a vámterületet a zöld folyosón kívánta elhagyni.
 
A pénzügyőrök megállították, majd tételes vámvizsgálatot kezdeményeztek. Az utas meglehetősen zavart és ideges magatartást tanúsított már az útlevél átadása közben is. A vámvizsgálat során nem jelentett be semmit, és ellentmondásos válaszokat adott a pénzügyőrök által feltett kérdésekre. A nigériai állampolgár mindössze egy kisméretű kézi poggyászt hozott magával kevés személyes ruházattal, és elmondása szerint az előző napon utazott ki a barátjához.
 
A pénzügyőrök a kockázati tényezők és a külső testi jelek (izzadás, remegés, vörös és vizes szem, hirtelen dadogóssá vált beszéd) alapján indokoltnak tartották a testüregekre kiterjedő CT vizsgálat elvégzését. A kórházba szállítást követően az utas szervezetéből 14 db – összesen 150 gramm kokaint tartalmazó - kapszula került elő, ezért a NAV munkatársai értesítették a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.