Áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat

Megrázó: álleolvasók nyúlták le a 91 éves bácsi pénzét

Az áramszolgáltató munkatársának kiadva magát jutott be egy 91 éves bácsihoz egy férfi Csongrádon, majd elvitte az idős ember megtakarított pénzét. A csongrádi nyomozók néhány óra alatt elfogták a csalót.

2012.03.26 10:59ma.hu

Szombaton csöngetett be a 91 éves, egyedül élő bácsihoz egy középkorú férfi, aki azt mondta, hogy az áramszolgáltató munkatársa és mivel az idős embernek túlfogyasztása van, pénzt hozott vissza neki. A bácsi beengedte a lakásba az álleolvasót, aki ezután több konnektort is megvizsgált. Végül közölte, hogy 16 ezer forint jár vissza, kéri, hogy a bácsi a nála lévő 20 ezer forintosból adjon vissza. Amikor az idős férfi elővette a megtakarított pénzét, akkor észlelte, hogy a leolvasónak társa is van. Ez már gyanús lett és kérte, hogy mutassanak igazolványt. Egy sárga lapot meg is lebegtettek a férfi előtt, majd sietősen távoztak. Ezután vette észre a sértett, hogy amíg nem figyelt, meglovasították az összes pénzét.

A Csongrádi Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást. A helyszíni szemle és az adatgyűjtés során beszerzett adatok alapján a nyomozók néhány órán belül elfogtak egy 40 éves helybeli férfit, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Társát még keresik a rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.