Lángba borult a nádas

Félszáz tűzoltó dolgozott a jászsági tűzvészben

Három megye közel félszáz tűzoltója vett részt annak a nagy kiterjedésű tűznek a megfékezésében, amely tanyákat is veszélyeztetett a Jászberény és Jászfelsőszentgyörgy közelében található Hajta mocsárvilág.

2012.03.26 07:59MTI

Az oltást személyesen irányító Tóth Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a helyszínen elmondta: Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Pest megyéből összesen tucatnyi jármű és 46 tűzoltó vett részt a lángok megfékezésében, amelynek eredményeként a tüzet több órás megfeszített munka után a kora hajnali órákra sikerült eloltani.
   
Az ezredes jelezte: a bejelentés még vasárnap este, nem sokkal 21 óra előtt érkezett a jászberényi tűzoltóságra, amelynek egységei kettes, kiemelt riasztási fokozatban vonultak a területre.
   
A nehezen megközelíthető, lápos-mocsaras vidéken azonban addigra már több száz hektár nádas lángolt, így a készültséget ötös kiemelt szintűre módosították – jelezte a parancsnok hozzátéve, hogy a tűz a környéken öt tanyát, valamint egy depót is veszélyeztetett, utóbbiban több ezer nádkéve volt felhalmozva. Végül azonban sem az ingatlanokban, sem a depóban nem esett kár, miután a tüzet sikerült az egységeknek körülhatárolniuk és folyamatos locsolással távol tartaniuk a házaktól és a kévék tömegétől – fogalmazott.
   
Bakó Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese korábban elmondta: a Hajta mocsárvilágban pusztított tűz valószínűleg egy vasárnap napközben a térségben mintegy 50 hektárt érintő, ám rövid idő alatt megfékezett nádastűz újbóli fellángolását követően keletkezett és terjedt tovább.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.