Másfél millió forinttal menekült el a férfi

Hamar elfogták a lajosmizsei rablót

Néhány óra alatt azonosították a nyomozók azt a fiatal férfit, aki március 7-én kirabolt egy lajosmizsei takarékszövetkezetet. A rabláskor senki nem sérült meg.

2012.03.19 12:35ma.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azonosította, majd eljárás alá vonta azt a férfit, aki 2012. március 7-én délután, a zárás pillanatában, Lajosmizsén bement a Szabadság téren lévő Örkényi Takarékszövetkezet ügyfélterébe, majd a kezében
lévő fegyverhez hasonlító tárggyal a pénztárban lévő készpénzt követelte. A pénzintézet helyiségében ekkor már csak három alkalmazott tartózkodott. A kényszerítés hatására egyikük 1,5 millió forintot adott át a rablónak, aki ezt követően azonnal elmenekült.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az aprólékos szemle és széleskörű adatgyűjtés feldolgozásából még a rablás estéjén azonosították a bűncselekménnyel gyanúsítható személyt. A pénzintézet környezetében végzett adatgyűjtés több pontos, részletekre rávilágító személyleírást eredményezett, ami alapján estére a rablással gyanúsított 33 éves, békéscsabai állandó lakcímmel rendelkező, de Dunaharasztiban és Örkényben is lakó férfi ellen elfogatóparancsot adott ki a nyomozóhatóság.

A tartózkodási helyének a felkutatása során a békéscsabai férfi március 14-én, az Örkényi Rendőrőrs őrizetébe került. Kihallgatását követően a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte.

A nyomozás nem zárult le, több részlet tisztázása és további nyomozati cselekmények elvégzése mellett azt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya tovább folytatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.