Három súlyos sérült

Egy ember meghalt: gázrobbanás Berkeszen

Egy ember meghalt, további három súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy családi házban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Berkeszen.

2012.03.18 19:31MTI

Takács Judit, a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy a száz négyzetméteres házban négyen tartózkodtak a robbanáskor, a tűzoltók öt tűzoltóautóval vonultak a helyszínre. A kétszintes családi ház összes ablaka kitört, tetőszerkezete súlyosan megrongálódott a robbanásban, az ingatlan gyakorlatilag lakhatatlanná vált.

Az utcabeliek elmondása szerint előbb egy kisebb, majd egy nagyobb erejű detonáció rázta meg a házat; a szomszédoknak még a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült kimenteniük a házban lévő embereket.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvos-igazgatója korábban elmondta: a gázrobbanásban egy nő meghalt, két férfi és egy másik nő pedig súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A legsúlyosabb állapotban lévő, égési sérüléseket szenvedett két embert helikopterrel a budapesti égési központba, harmadik társukat rohammentővel a debreceni klinikára szállították. A gázrobbanás okát tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.