Az üzemenyag sem takarta

Megszívta: 5000 doboz cigit fogtak Röszkénél

Ötezer doboz cigarettát rejtettek el egy kamion átalakított üzemanyagtankjában; a pénzügyőrök röntgenberendezés segítségével találták meg a csempészett dohányárut a röszkei átkelőnél - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.

2012.02.28 12:14MTI

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának a sajtóreferense elmondta: a hétfő este belépésre jelentkező, szerb állampolgárságú sofőr az üres járművel az okmányok szerint szállítmányért érkezett Magyarországra.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet és annak rakományát megröntgenezték, és észrevették, hogy a vontató üzemanyagtartályának az alakja nem a megszokott. A szigorított ellenőrzés során kiderült, hogy a tankokat átalakították és rejtekhelyként használták.

A tartályokból összesen 5 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a több mint 5 millió forint piaci értékű cigarettaszállítmányt, valamint az átalakított vontatót lefoglalták, a szerb sofőr ellen pedig a pénzügyi nyomozók az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő költségvetési csalás bűntett elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást – tudatta az őrnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.