Párnák között bújt az ukrán cigaretta

Hamisan érkezett SpongeBob és Pokémon is

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága munkatársai az elmúlt napokban rekord - 54 millió forint - értékben foglalt le hamis játékokat, 18 millió forint értékben pedig magyar adójegy nélküli cigarettát.

2012.01.16 08:48ma.hu

A pénzügyőrök az M15-ös autóúton, a magyar-szlovák határ közelében egy szlovák kamiont ellenőriztek, amely okmányai szerint 16800 kg textilárut szállított Csehországból Olaszországba.
 
A NAV munkatársai a konténer felnyitása során észlelték, hogy az abban lévő kartonok sérültek és hiányosak, ezért a tételes vizsgálat mellett döntöttek. A bálák alól összesen 36 ezer darab szerzői jogvédelem alatt álló Pokémon és Ben 10 felirattal, illetve ábrával ellátott játék került elő. A játékok között elektromos autóbusz és motorkerékpár, fém- illetve papírdobozos kártyakészlet, illetve különböző figurák voltak.
 
A pénzügyőrök egy másik helyszínen viszont óriási mennyiségű cigarettát foglaltak le. A 4-es számú főút demecseri elágazásánál egy román kamiont ellenőriztek, amelyet egy román állampolgár vezetett. A tehergépjármű okmányai szerint Romániából Olaszországba szállított kispárnát és műanyagárut. A NAV munkatársai a tételes vizsgálat mellett döntöttek, amelynek során a legálisan szállított 170 db kispárna mögül 2500 karton ukrán zárjegyes cigaretta, valamint 10 darab, szerzői jogvédelem alatt álló Sponge Bob ábrával ellátott kispárna és 4000 db. műanyag evőeszköz került elő.

A pénzügyőrök a több mint 54 millió forint értékű hamis játékokat, a cigarettát és a szállítóeszközt orgazdaság, illetve szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény gyanúja miatt lefoglalták, a két ügyet pedig átadták a NAV pénzügyi nyomozóinak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.