A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja

Összefüggés lehet a fővárosi robbantások, gyújtogatások között

A rendőrség szerint összefüggés lehet a parkoló autók felrobbantása, egy családi házra dobott Molotov-koktél és a II. kerületi villamosremíz elleni támadás között; a fővárosi rendőrség szemtanúk jelentkezését várja.

2008.04.30 18:55MTI

A rendőrség szerdán közleményben emlékeztetett: még április 18-án hajnalban dobott valaki "robbanásra alkalmas eszközt" a II. kerületben a Budakeszi úton található villamosremíz egyik villamosára. Több villamos megsérült, de személyi sérülés nem történt. Hat nappal később, április 24-én nem sokkal éjfél után a XIII. kerületi Gogol utcában ismeretlen elkövető egy kisteljesítményű robbanószerkezetet helyezett egy parkoló autó alá, a jármű teljesen kiégett.

Ezután nem sokkal, szintén a XIII. kerületben a Dagály utcában parkoló egyik gépkocsit gyújtottak fel ismeretlenek. Személyi sérülés itt sem történt, az anyagi kár jelentős volt. Egy nappal később, április 25-én hajnalban pedig egy XXII. kerületi, Angeli utcai családi ház udvarára dobott ismeretlen elkövető gyúlékony anyagot tartalmazó üveget, amely azonban nem okozott tüzet.

A rendőrség közölte: a nyomozás során eddig beszerzett adatok alapján feltételezhető, hogy az esetek összefüggésbe hozhatók egymással. A szakértő szerint a villamosremíznél, illetve a Gogol utcában rögzített anyagmaradványok "hasonló jellegű robbanószerkezet használatára utalnak". A rendőrség kéri, aki a bűncselekmények helyszínének közelében tartózkodott, vagy bármilyen információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, vagy a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.