Az agresszió elharapózása

Gyurcsány vizsgálatot ígért a Molotov-koktélos támadások ügyében

A szocialista képviselők lakásánál elkövetett Molotov-koktélos támadások kivizsgálását ígérte az intézkedések részletezése nélkül Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök az MSZP-frakció hétfő délelőtti ülésén - tudta meg az MTI.

2008.02.11 14:12MTI

A támadások ügye várhatóan szóba kerül a frakció kedd délutáni informális ülésén is. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője még pénteken mondta el, hogy ismeretlenek négy szocialista képviselő házára dobtak Molotov-koktélt péntekre virradóra, és terrorcselekmény bűntette miatt rendeltek el nyomozást. Három településen - Gödön, Dunaújvárosban és Kunhegyesen - összesen négy szocialista politikus házánál történt bűncselekmény; személyi sérülés sehol sem történt, de anyagi kár keletkezett.

Lendvai Ildikó a terrorfenyegetés kategóriájába tartozónak nevezte, hogy szocialista országgyűlési képviselők házára, lakására Molotov-koktélokat dobtak, képviselőknek fehér port tartalmazó borítékot és fenyegető leveleket küldtek, illetve telefonon keresztül fenyegették meg őket. A szocialisták frakcióvezetője az MTI kérdésére elmondta: meg kell vizsgálni, hogy az agresszió elharapózása ellen megfelelőek-e a magyar jogszabályok.

A Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg annak idején szintén a Hír Televíziónak küldte azt az e-mailt, amelyben Csintalan Sándor, a Hír TV műsorvezetőjének megverését vállalta magára. Csintalan Sándort, aki korábban a szocialista párt vezető tisztségviselője volt, egy ideje pedig Fidesz-tag, december 11-én támadták meg lakásának mélygarázsában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.