Belógtak volna a göröggel

Az ülés alatt bújt össze a három afgán

Gyanús volt a görög bolgár autója, így elkapták az afgánokat.

2012.02.18 16:59ma.hu

Szombaton, a délutáni órákban a Röszkei Határátkelőn egy Ford Galaxy típusú személyautó sofőrje jelentkezett belépésre. Az ellenőrzés során a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrének gyanús lett a görög állampolgárságú sofőr bolgár honosságú autója, így részletes vizsgálat alá vonta. Az alapos ellenőrzés során az egyenruhások az átkelőn lévő szolgálati kutyát is bevonták, ami nem sokkal később befeküdt: az autó hátsó ülése alatt kialakított részben három afgán férfi bújt meg. Ők sem személyazonosságukat, sem pedig az ország területén való jogszerű tartózkodásukat nem tudták bizonyítani, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A görög sofőrrel szemben - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult - tájékoztatta a ma.hu-t dr. Jászai Linda r. hadnagy, szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.