Afgán határsértőt fogott a NAV

Ember a fagyasztott málna között

Egy szerb hűtőkamionban a fagyasztott málna között elrejtőzve próbált Magyarországra jutni egy afgán férfi Röszkénél, a pénzügyőrök röntgenberendezés segítségéve fedezték föl.

2012.02.06 10:18MTI

A szerb férfi vezette teherautót – amely az okmányok alapján 21 tonna fagyasztott málnát szállított Svájcba – kockázatelemzés alapján választották ki ellenőrzésre – közölte Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense.
   
A röntgenfelvételen egy emberi alak rajzolódott ki, ezért a rakteret felnyitották, ahonnan egy magát afgán állampolgárnak valló férfi került elő – tudatta az őrnagy.
   
A határsértő ellen idegenrendészeti, míg a szerb sofőrrel szemben - embercsempészés miatt – büntetőeljárás indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.