Se fel, se le

Liszt Ferenc jelenti: az egyes pálya el van havazva

Lezárják havazás miatt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az egyes pályát - tájékoztatta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója. Több, Budapestre tartó járat átirányítást kért péntek reggel a bécsi repülőtérre a magyarországi havazás miatt.

2012.02.17 09:57MTI

Hardy Mihály azt közölte: a kettes pálya elegendő a járatok fogadásához és indításához. Kitért ugyanakkor arra, hogy a Brussels Airlines Brüsszelből érkező járatának kapitánya nem vállalta a budapesti leszállást, ezért a gép Grazban tett kitérőt.

A flightradar24.com online radarkép adatai szerint a Brussels Airlines járatán kívül a Lufthansa Frankfurtból és Düsseldorfból érkező budapesti járata is Bécs felé tart, a CSA Prágából indult járata pedig előreláthatólag Pozsonyban fog leszállni.

Az úgynevezett közelkörzeti légi irányítás és a pilóták közti rádióforgalmazásból kiderült: a gyengébb fékhatás, illetve a kifutópályák állapota miatt kérték egyes pilóták az átirányítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.