Kristálygömb helyett börtön

Csak saját magáról nem tudta levenni a rontást - négy évet kapott a jósnő

Négy év börtönbüntetésre ítélt és nyolc évre kitiltott az országból a Veszprémi Törvényszék egy román asszonyt, aki "jósnőként" több embert csapott be.

2012.02.10 15:04MTI

Az ítélet pénteken emelkedett jogerőre - közölte Dürkné Pintér Zsuzsanna, a törvényszék sajtószóvivője.

A nő azzal az ígérettel csalt ki pénzt áldozataitól, hogy rontást vesz le róluk -
ismertette a szóvivő.

Dürkné Pintér Zsuzsanna elmondta, hogy a törvényszék megváltoztatta az elsőfokú ítéletet: az elsőrendű vádlott büntetését öt évről négy évre, a másodrendű vádlottét pedig háromról két évre mérsékelte.

A kiutasítás hosszát is csökkentették: az elsőrendű vádlottnál tízről nyolc, a másodrendűnél tízről négy évre mérsékelték - tette hozzá.

A szóvivő közlése szerint bár a nyomozás során több sértettet derítettek fel, a törvényszék kilenc feljelentés alapján hozott ítéletet a román nő és társa (aki tolmácsként társtettesként vett részt a csalásokban) ellen. Megjegyezte: vagyonelkobzásra is ítélték a csalókat, egyenként több mint hárommillió forintra, az ezen felül keletkezett károkra polgári jogi igényt nyújtottak be a károsultak; számítások szerint a vádlottak összesen mintegy 16 millió forint kárt okoztak "ügyfeleiknek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.