13 hajdú-bihari településen lett lakat a hó

Elhavazta a tanítást a fagy

Eltérő időtartammal hétfőtől rendkívüli tanítási szünet lesz a hideg idő miatt tizenhárom hajdú-bihari településen - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap.

2012.02.05 14:10MTI

Nagykerekiben pénteken sem volt tanítás és a jövő héten is zárva tart az általános iskola - közölte Benke Valéria.

Február 6-10. között nem lesz tanítás Hajdúnánáson, Tiszagyulaházán, Görbeházán, Újtikoson, Berekböszörményben, Bihartordán, Csökmőn, Körösszegapátiban, Nagyrábén az óvodákban és az általános iskolákban; hétfőtől szerdáig zárva lesz a kismarjai óvoda, míg Szentpéterszegen és Gáborjánban csak hétfőn nem lesz tanítás.

A 18 ezer lakosú Hajdúnánáson valamennyi oktatási intézmény - több óvoda, általános iskola és egy középiskola - zárva tart a jövő héten; az egyik intézményben fogadják majd azokat a gyerekeket, akiknek az elhelyezéséről szüleik nem tudnak gondoskodni - tette hozzá a szóvivő.

A települések polgármesterei péntek óta folyamatosan tájékoztatják a katasztrófavédelmi igazgatóságot a tanítási szünetek elrendeléséről, amelyet egyöntetűen a hideg időjárással indokolnak.

Pál Csaba, a debreceni polgármesteri hivatal sajtóreferense elmondta: a megyeszékhelyen sehol nem kellett tanítási szünetet elrendelni az időjárás miatt. Az egyes intézményvezetők ezt saját hatáskörükben rendelhetik el - fűzte hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.