Enyhülés várható

Már 131 embert mészárolt le hideg Ukrajnában

Ukrajnában vasárnapra 131-re nőtt a kemény tél halálos áldozatainak száma.

2012.02.05 12:55MTI

Az ukrán rendkívüli helyzetek minisztériumának jelentése szerint az utóbbi egy nap során kilencen fagytak meg az országban. Az elmúlt kilenc nap alatt 2300-an kértek orvosi segítséget fagysérülések és kihűléses tünetek miatt, közülük 1800-an kórházi kezelésre szorultak – olvasható a közleményben.
   
Az országban jelenleg 3216 ideiglenes melegedő működik, ezekben január 27-e óta 75 ezren fordultak meg, csak szombaton több mint 10 ezer rászorulót láttak el bennük.
   
A meteorológiai szolgálat a következő napokra Ukrajna területének nagyobb részére a kemény fagy jelentős enyhülését jósolja, ezért hétfőtől a tanítás újraindítását tervezik az ország több régiójának iskoláiban. A hét második felében 17 ezer tanintézetben rendeltek el fagyszünetet, ami 4,5 millió tanulót érint.
       
Az ukrajnai megyék közül Kárpátalján zárták be a legkevesebb iskolát, a térség hat hegyvidéki járásának mindössze 109 oktatási intézményében szünetel az oktatás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.