185 ezer forintnyi petárda

Mutyis durrogtatnivalót talált a csomagtartóban a NAV

Csomagtartóból árultak petárdát Budapesten, a Kőbányai úton; a 185 ezer forint értékű tűzijátékot és petárdát a pénzügyőrök visszatartották és az elkövetők ellen feljelentést tettek.

2011.12.30 11:47MTI

A járőrök csütörtökön arra figyeltek fel a Kőbányai út VIII. kerületi részén, hogy az egyik parkoló területén több ember csoportosul; ezek az emberek - amint meglátták a pénzügyőröket - hirtelen szétszéledtek.

Az ott parkoló autók tulajdonosait a NAV munkatársainak sikerült igazoltatniuk.

Egy magyar rendszámú járműből 82 csomag különféle pirotechnikai eszköz került elő, 89 ezer forint értékben, míg egy román rendszámú autóban 96 doboz - 96 ezer forint értékű - petárdát találtak. Ezeket a pénzügyőrök visszatartották, az elkövetők ellen pedig szabálysértés megalapozott gyanúja miatt feljelentést tettek.

Egy 2005-ben hozott szabály szerint magánszemélyeknek tilos petárdát birtokolniuk, felhasználniuk. Aki ezt a rendelkezést megszegi, azt 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.