Tizenötmillió forint bírságra számíthat a cég

Érzékszervi vizsgálatot tartott a szeszfőzdében a NAV

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága járőrei a napokban váratlan ellenőrzést végeztek a Pest megyei Nyáregyházán, egy kizárólag bérfőzést végző szeszfőzdében.

2011.12.01 09:07ma.hu

Az ellenőrzés során a pálinkafőzde vezetője úgy nyilatkozott, hogy a bevalláson szereplő készleten kívül máshol szeszt nem tárol, ám a pénzügyőrök úgy döntöttek, hogy tételesen átvizsgálják a helyszínt. A pincéből és a raktárakból műanyag kannákban és üveghordókban összesen 633,5 liter ismeretlen eredetű szeszes folyadék, érzékszervi vizsgálat alapján gyümölcspálinka, valamint 3.600 kg cukorcefre került elő. A termékek származását a főzde vezetője nem tudta igazolni.
 
A helyszínen a pénzügyőrök kiderítették, hogy az adózatlan jövedéki termékek egy részét magánfőzés keretében, másik részét pedig a szeszfőzdében készítették úgy, hogy a más személyek nevére kiállított bérfőzési lapokon szereplő pálinkák nem a bérfőzetők részére kerültek kiadásra, hanem azokat a felelős vezető magánál tartotta, majd lepalackozva kívánta értékesíteni.
 
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Bevetési Főigazgatósága az adózatlan, igazolatlan származású 663,5 liter gyümölcspálinkát és a 3.600 kg cukorcefrét összesen 1.447.000 Ft értékben visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalta. A várható jövedéki bírság összege meghaladja a 15.000.000 Ft-ot.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.