Senki nem tudott az anya terhességéről

Az apa gondoskodhat a halálra fagyasztott baba bátyjáról

Az édesapja nevelheti tovább azt a 11 éves fiút, akinek újszülött testvérét az anyja fagyasztóládába tette.

2011.11.25 20:16MTI

Az m1 Híradójában pénteken Tallián Zsolt, Bodrog körjegyzője azt mondta, nincs folyamatban gyámhatósági eljárás, őt a rendőrség nem tájékoztatta arról, hogy az édesapa felelőssége felmerült volna, ezért "ameddig el tudja látni a gyámsági feladatokat, addig gondoskodhat a gyermekéről".
   
A hírműsorban megszólalt Herczog Mária, az ENSZ gyermekjogi bizottságának tagja is, aki azt mondta, kizárt, hogy senki nem tudott az anya terhességéről, mivel ezekről általában utólag kiderül, hogy "három-négy embernek" tudomásra van róla.
   
A rendőrség csütörtökön közölte, hogy fagyasztóládába rejtette újszülött gyermekét egy fiatal nő egy Kaposvár környéki településen; a kicsi holttestére az anya élettársa talált rá. A nő eltitkolta terhességét, majd miután az év elején megszülte a gyermekét, az újszülöttet egy fagyasztóládába tette.

   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.