Nem találtak bombát

Bombariadó Debrecenben: a keresőkutya tényleg esélytelen volt

A Hajdú-Bihar Megyei Ítélőtábla biztonsági szolgálatának jelentése szerint egy férfi telefonon annyit közölt, hogy három bombát helyezett el az épületben, kettőt a mélygarázsban, egyet pedig egyéb helyen.

2011.11.08 12:24ma.hu

A telefonáló férfi hozzáfűzte, hogy a bombákat, a bombakereső kutya nem szagolja ki, s a robbanószerkezetek 11.00 órakor fognak robbanni!

A rendőrség a bejelentést követően nagy erőkkel a helyszínre érkezett: 14 rendőr, ebből 13 bombakutató járőr és 2 bombakereső kutya kezdhette meg a vizsgálatot. Az érintett épületet a bombakutató járőrök kiürítették, és megkezdték a kutatást. Körülbelül 60 főnek kellett az átvizsgálás idejére elhagyni az épületet.
 
A kutatás 11 óra 25 perckor befejeződött, a járőrök a helyszínen bombát vagy annak látszó tárgyat nem találtak.
 
A Debreceni Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés vétség gyanúja alapján indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

Közveszéllyel fenyegetés
 
270/A. § (1) Aki
 
a) más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, vagy
 
b) a köznyugalom megzavarására alkalmas módon azt a látszatot kelteni törekszik, hogy közveszéllyel járó esemény közvetlenül bekövetkezik,
 vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha az (1) bekezdésben írt bűncselekményt radioaktív anyaggal fenyegetve követik el.
 
(3) A büntetés az (1) bekezdés esetén három évig, a (2) bekezdés esetén öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.