Csúnya lebukás

Oltás közben droglaborra bukkantak a rendőrök Szabolcsban

Droglaborra bukkantak a rendőrök egy Nyíregyháza környéki tanyán; az ingatlan 35 éves tulajdonosát kábítószerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

2011.11.03 18:45MTI

Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrséget szerda délután a tűzoltók értesítették arról, hogy a Nyíregyházától 15 kilométerre lévő Vadastanyán kigyulladt egy melléképület, az oltás közben pedig bűncselekményre utaló körülményeket észleltek.

A nyomozók megállapították, hogy az ingatlanon kábítószert, illetve kábítószer alapanyagául szolgáló anyagot állítottak elő - mondta a főhadnagy. A szerdán megkezdett helyszíni szemle jelenleg is tart, a rendőrség nagy mennyiségű kábítószer alapanyagául szolgáló növényi származékot, valamint az előállításhoz szükséges vegyi anyagokat és eszközöket foglalt le.

A szóvivő hozzátette: a tanyán több épület van, az egyik a benne tárolt gázpalackok robbanása után kiégett, a többi épen maradt épületben bukkantak rá a kábítószer készítéséhez használt anyagokra és eszközökre.

A tanya 35 éves tulajdonosát gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Azt is vizsgálják, hogy az előállított anyagot hol és kinek értékesítették, illetve mióta folytatták a jogellenes tevékenységet.

Az ügynek várhatóan több gyanúsítottja is lesz, a rendőrség nagy erőkkel keresi az érintetteket - jegyezte meg Fedor Rita.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.