Két gyermek is meghalt

Csak az apa élte túl: azonosította a rendőrség a 14 áldozatot

Az M43-ason történt tömegszerencsétlenség valamennyi áldozatát sikerült azonosítani.

2011.11.01 11:01ma.hu

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőséggel, Románia belügyi attaséjával és szegedi főkonzuljával, azonosította az M43-ason történt tömegszerencsétlenség valamennyi áldozatát.

Az elsődleges hírekkel ellentétben a balesetben két gyermek halt meg, egy testvérpár (6 éves kislány, 8 éves kisfiú). A tragédia túlélője a testvérpár édesapja.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt szakértők bevonásával nyomoz.

Mint ismeretes, a kamiont vezető 31 éves aradi férfi a megalapozott gyanú szerint Makó felől Szeged felé haladt az M43-as autópályán, amikor eddig tisztázatlan körülmények között elveszítette az uralmát a járműve felett és átszakítva a szalagkorlátot egy Szeged felől közlekedő román Mercedes Sprinternek ütközött.

A baleset következtében a kamion és a kisbusz az útmenti vízelvezető árokba csúszott - írja közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tűzoltók 14 holttestet és egy túlélőt szabadítottak ki a roncsokból. Utóbbit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol később őrizetbe is vették. A kamion 31 éves aradi sofőrje súlyosan, de nem életveszélyesen sérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.