Orvhalászok akadtak a rendőrség hálójába

Olaszliszka: feketén halásztak a Fekete-tóban

Természetvédelmi őrök bejelentése alapján értek tetten és fogtak el két orvhalászt a sárospataki rendőrkapitányság járőrei az olaszliszkai Fekete-tónál.

2011.10.10 17:22MTI

Gaskó Bertalan, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a tolvajokat a rendőrök az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaival közösen érték tetten, amint a tóból zsákmányolt hallal indultak volna hazafelé.
   
Az orvhalászokat a járőrök előállították a sárospataki rendőrkapitányságra, a gyanúsítottaktól 21 kilogrammnyi kárászt, 9 kiló csukát, 6 kilogramm pontyot foglaltak le.
   
Az orvhalászok beismerő vallomást tettek, a sátoraljaújhelyi bíróság kisebb értékre elkövetett lopás vétségének elkövetése miatt a két, 65 és 50 éves olaszliszkai férfit összesen 550 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, valamint az elkövetéshez használt eszközöket - a több száz méter hosszú speciális tükörhálót és a kerékpárokat - elkobozta.
   
Az olaszliszkai Fekete-tó az Aggteleki Nemzeti Parkban lévő, fokozottan védett Natura 2000 terület, ezért ott tilos horgászni vagy halászni  - jegyezte meg Gaskó Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.