Tizenhét évi fegyházra ítélték a gyilkost

Anyja védelmére kelt a fiú - az apja leszúrta

Tizenhét évi fegyházra ítélte az ajkai Szalai Ferencet a Veszprém Megyei Bíróság pénteken, amiért 2009-ben leszúrta 16 éves nevelt fiát.

2011.09.16 14:24MTI

2009. március 14-én hajnalban az Ajkához tartozó Bakonygyepesen az akkor 48 éves Szalai Ferenc és 37 éves élettársa között veszekedés robbant ki a férfi féltékenysége miatt. A férfi sodrófával, majd késsel támadt az asszonyra, és többször súlyosan megsebesítette.
   
A dulakodás zajára felébredtek a gyerekek. A vádlott 16 éves nevelt fia édesanyja védelmére kelt, és eközben Szalai Ferenc késével halálosan megsebesítette. A férfi ezután a kislányát az autójukba ültetve elmenekült a helyszínről. A kislányt később rokonoknál helyezte el, ő pedig a város külterületén egy fabódéban "húzta meg" magát. Ott vették őrizetbe még aznap a rendőrök.
   
A bíróság a vádlottat több emberen elkövetett emberölés kísérletének bűntette, kiskorúnak, valamint a közlekedés biztonságának veszélyeztetése, ittas járművezetés vétsége és közlekedési baleset okozása miatt vonta felelősségre.
   
Varga Gábor bíró elmondta, hogy Szalai Ferencen az évek során "elhatalmasodott a féltékenység" és ez vezetett a tragédiához.
   
"A féltékenység nyomán kialakult agresszió a leggyilkosabb indulatok közé tartozik" - fogalmazott a bíró. Közölte: a vádlott a kérdéses éjszakán eljutott élettársa "megölésének szándékáig". A bíróság megállapította, hogy Szalai Ferenc jó viszonyban volt nevelt fiával, annak megölése a jogi megítélés szerint "esetleges szándékból" történt.
   
Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.