Nyúlnak is, találnak is

Kutyát is loptak a Szigeten, de sok a nagyértékű talált tárgy

Több pénzzel teli pénztárcát adtak le a talált tárgyak konténerénél.

2011.08.13 21:10MTI

Sok a becsületes megtaláló az idei Sziget fesztiválon; a talált tárgyak konténerénél az MTI-t arról tájékoztatták, hogy több, pénzzel teli pénztárcát, valamint sok nagy értékű telefont adtak le a fesztiválozók.

A talált tárgyak konténer dolgozói szerint az idén a tavalyinál több lopás történt, sok külföldi náluk keresi eltűnt holmiját. "A leggyakoribb eset az, hogy éjjel felvágják a sátor oldalát, és mindent elvisznek" - fogalmazott a talált tárgyak visszaadását végző egyik munkatárs. Megjegyezte, legutóbb például kirabolt külföldi fiatalok arról érdeklődtek náluk, nem adták-e le legalább a cipőjüket.

Elmondása szerint az idén az elvesztett holmik között kevés "extrém" eset akadt, ezek közül az egyik egy kutya volt, de több teljesen megpakolt hátizsákot, sátoralkatrészt, valamint egy profi fotósra utaló, nagy méretű fényképezőgépet is leadtak a szigetlakók.

Számos értékes mobiltelefon, fényképezőgép is érkezett hozzájuk, és valamiért a korábbiaknál több magyar, személyes irat. Több híresség - köztük egy ismert színész - mobilját is ők szolgáltatták vissza - tette hozzá.

A lopásokról megjegyezte, hogy míg a korábbi években a mobilvécéket takarító személyzet reggelente eltulajdonított és a vécékben hagyott tárgyakkal megtöltött zsákokkal érkezett hozzájuk, addig az idén ez nem jellemző.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.