Dupla tragédia

Vonat alá estek, szörnyethaltak az idős kerékpárosok Balatonlellén

Halálra gázolt két idős kerékpárost a vonat Balatonlellén nem sokkal szerda dél előtt. A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon utazók jelentős késésekre számíthatnak.

2011.08.03 13:18ma.hu

Két halottja van annak a borzalmas balesetnek, amely ma 11:45 órakor
történt Balatonlellén. A jelenleg rendelkezésre álló információ
szerint két német állampolgárt ütött el a vonat a vasúti átjáróban - írja közleményében Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A gyalogosok számára fenntartott átjárón tolták át kerékpárjukat, amikor egyikük a vasúti síneken elesett. A másik próbálta felseg*teni, de a közben megérkező vonat mindkettőjüket elgázolta. A balesetben mindketten életüket vesztették.

A helyszínelés jelenleg is tart, az érintett szakaszon a vonatközlekedés szünetel.

A Mávinform közleménye szerint a Nagykanizsára tartó vonaton nem sérült meg senki. A baleset a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon, Balatonlelle-felső és Balatonboglár között, Balatonlelle megállónál történt. Mint írták: a két kerékpáros a jól működő fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére, a csapó rudat megkerülve hajtott a sínekre.

A rendőrségi helyszínelés idejére a pályát lezárták. A gázoló vonat csak ezt követően, nagyjából kétórás késéssel tud továbbmenni Nagykanizsára. Balatonszemes és Balatonboglár között pótló buszok szállítják az utasokat. A buszátszállások miatt délután kettőig félórás késések várhatók - írta a Mávinform.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.