Lakott területet nem fenyegetett

Rongálás? Olaj és széndioxid tört ki egy olajkútból Zalában

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete közölte: olaj és széndioxid tört ki péntek este egy használaton kívüli olajkútból a Zala megyei Kiscsehiben, nem kizárt, hogy rongálás miatt.

2011.07.23 10:33MTI

A nem működő kútból a tűzoltók kiérkezéséig mintegy húsz köbméter széndioxid és egy köbméternyi olaj jutott ki a szabadba. A Mol szakemberei a tűzoltók közreműködésével tolózárat helyeztek rá a csonkra, amivel elzárták a kitörés útját.
   
Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy éjjel fél egyre elhárították a problémát. A szóvivő hangsúlyozta, hogy mivel a kút lakott területtől ötszáz méterre van, nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésekre.   
   
Nem zárható ki, hogy "idegenkezűség" történt, ezért tovább vizsgálják az esetet - közölte a megyei katasztrófavédelem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.