Gőzölög is

Füstöl egy tartálykocsi a Kislőd-Városlőd vasútállomáson

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese közölte: füstölgő és gőzölgő vasúti tartálykocsihoz riasztották a katasztrófavédelem és a tűzoltóság szakembereit péntek délelőtt Kislőd-Városlőd vasútállomásra.

2011.07.15 11:15MTI

Antal Tibor elmondta: az eddigi információik szerint a tartálykocsi bitumenszármazékot tartalmaz, a tartály "erőteljes kipárolgásából" adódó füstöt a mozdonyvezető észlelte.

Az ügyeletes tájékoztatása szerint a szakemberek jelenleg a veszélyes anyagok esetén szokásos felderítést és a környezeti veszély felmérését végzik.
    
Peiper Károly, a Mávinform sajtóügyeletese elmondta: a Rail Cargo Hungária szerelvénye a százhalombattai Dunai finomító állomásról Zalaegerszegre tartott, amikor észlelték a füstöt.

A kislőd-városlődi állomáson külön vágányra terelték a vonatot, ott az a személyvonatok forgalmát nem zavarja, ezért a menetrendben nem okoz késést.

Megtörtént a javítás

Közlése szerint a duplafalú kocsi gőzzel történő melegítésre alkalmas pakurát szállított.

A gőzölést vélhetően a dupla fal között maradt gőz okozta, a hibát a dómfedél tömítés megjavításával a MÁV vegyi elhárító egysége kijavította, környezetszennyezés nem történt, a szerelvény hamarosan továbbindul Zalaegerszegre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.