Veszélyeztették a vonatközlekedést

Kenderesen gyilkolták a vasutat a színesfémtolvajok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője közölte: a kenderesi vasútállomás jelzőberendezését is működésképtelenné tették azok a színesfémtolvajok, akik a hétvégén két alkalommal is földkábelt-lopással próbálkoztak.

2011.07.11 18:35MTI

Az első eset még szombatról vasárnapra virradó éjszaka történt, amikor a tettes nem járt ugyan sikerrel, ám félig elvágta azokat a rézkábeleket, amelyek a vonatok érkezését jelezték - mondta Szabó Zita.
   
A tolvaj így a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette, mellyel egy, a rongálásnál súlyosabb bűncselekményt is elkövetett - tette hozzá az őrnagy, aki jelezte: hétfő hajnalban egy másik, hasonló cselekmény is előfordult a kenderesi vasútállomás területén, ahol egy beton földcsatorna tetejét felszedve 35 méter hosszúságú, 37 eres földkábelt loptak el ismeretlenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.