A Vatikán virtuális közösséget teremt

A "Like" jegyében: Facebook oldalt kap II. János Pál pápa

A héten mutatja be a Vatikán azt a Facebook közösségi oldalt, amelyet II. János Pál pápa közelgő szentté avatásának szentelnek.

2011.03.14 14:55MTI

Az oldalon a május elsején tartandó szentté avatás eseményeit kívánják a lehető legszélesebb körben bemutatni, azonban lesznek videolinkek II. János Pál 27 éves pápaságának eseményeiről is.
   
XVI. Benedek pápa szeptemberi nagy-britanniai látogatása volt a Vatikán első próbálkozása arra, hogy egy egyházi eseménynek Facebook-oldalt szenteljenek. Ez az oldal még most is aktív, naponta 10-15 ezren látogatják rendszeresen... Rájöttünk arra, hogy a Facebbook nemcsak információ megosztásra szolgál, hanem közösséget is teremt - mondta Paul Tighne, a társadalmi kommunikációért felelős vatikáni iroda illetékese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.