Ne féljetek fiatalnak lenni!

Musicalt mutatnak be Rómában II. János Pál pápáról

Ne féljetek! címmel a néhai II. János Pál pápa életéről szóló musicalt mutatnak be Rómában 21 fiatal színész, illetve énekes részvételével.

2010.06.06 18:30MTI

A június 11-én és 12-én a római Teatro Italiában bemutatkozó zenés színdarabot Giuseppe Spedicato író és pap jegyzi, és a milánói Teatro Piccolóból is ismert Gianluca Ferrato rendezte. Spedicato, aki egy évvel a katolikus egyházfő halála után kezdett a darab megírásához, egyszeri és megindító élménynek nevezte a "világot megváltoztató" II.

János Pál személyiségével való foglalkozást.

"A pápa emberek millióival találkozott, és mindenhova a szeretetről és reményről szóló üzenetét vitte magával. Ezért döntöttünk úgy, hogy egyik legbensőségesebb felhívása alapján nevezzük el a zeneművet"
- mondta a szerző, utalva arra, hogy II. János Pál nem sokkal pápává választása után mondta egy fiatalokhoz intézett beszédében:

Ne féljetek! Ne féljetek fiatalnak lenni! A darab zenéjét Biagio Mandorino katolikus pap szerezte, aki - mint mondta - régóta várt az alkalomra, hogy "zenében is kifejezze az egyházfő iránti tiszteletét".

Mandorino reméli, hogy a néhai pápa utódja, XVI. Benedek is részt vesz a pénteki premieren. A Ne féljetek! főszerepét Simone Sibilliano játssza, akit az olasz fiatalok a kereskedelmi tévék zenés műsoraiból és világhírű musicalek (Jézus Krisztus szupersztár, Rómeó és Júlia, Az operaház fantomja) produkcióiból ismerhetnek.

A musicalben fellépő 21 színész mind fiatal. "Ez a darab a fiatalok tehetségéről szól, és annak az embernek a szeretetéről és erejéről, aki szerette a színházat és a fiatalokat" - nyilatkozta Spedicato.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.