Vajon arányos a bírság?

Szerzői jogsértés miatt százmilliós büntetést kapott a Google

Szerzői jogsértés miatt összesen 430 ezer euró (117 millió forint) büntetésre ítélte egy francia bíróság a Google-t, mert az internetes óriás keresőmotorjában olyan tartalmak jelentek meg, amelyeket a jogtulajdonosok kérése ellenére sem távolítottak el a találati listából.

2011.03.09 16:59MTI

A Google franciaországi részlege ellen producerek, dokumentumfilmesek és egy fényképész indított eljárást, mert az alkotók felszólítása ellenére jogvédett anyagok jelentek meg a Google Video oldalán.

A francia bíróság ítélete szerint a Google büntetése a felpereseknek járó kártérítéssel és a perköltségek megfizetésével együtt éri el a 117 millió forintot.

Jól járnak a keresőmotorral...


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.