Azt csipergik a webberek...

Mennyit ér a Twitter?

A Google, a Facebook és más vállalatok alacsony szintű tárgyalásokat folytattak a Twitter felvásárlásáról, amelyek során a gyorsan fejlődő mikroblog értékének becslése elérte a 10 milliárd dollárt.

2011.02.10 14:52MTI

A legfeljebb 140 karakteres bejegyzések továbbítását lehetővé tévő mikroblog-szolgáltatás tavaly decemberben 200 millió dollár tőkebefektetéshez jutott egy újabb üzletben, amely akkor 3,7 milliárd dollárra becsülte a Twitter értékét. (A 2006-ban indított szolgáltatásnak tavaly szeptemberi adatok szerin 175 millió felhasználója volt.)

A WSJ honlapja szerint a Twitter illetékesei "alacsony szintű tárgyalásokat" folytattak a Facebook és Google irányítóival az elmúlt hónapokban a mikroblog felvásárlásáról. A megbeszéléseket ismerőkre hivatkozva az amerikai üzleti körök lapja azt írta, hogy más vállalatokkal is folytattak hasonló tárgyalásokat.

"Ami figyelemreméltó volt, az az összeghatár, amely az ügyet ismerők szerint legalább az egyik lehetséges kérővel folytatott tárgyalásokon felmerült: 8-10 milliárd dollár körülire becsülték (a Twitter) értékét... A források elmondták, hogy a mikroblog úgy véli, képes 100 milliárd dollár értékű céggé fejlődni" - olvasható a honlapon.

A WSJ szerint a tárgyalások egyelőre nem haladtak előre. Sem a Google vagy a Facebook, sem a Twitter nem volt hajlandó kommentálni az értesülést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.