8 millió e-book találhat gazdára idén

Az e-könyveket zabálják az Amazonról

A Kindle elektronikuskönyv-olvasóra optimalizált digitális könyvekből 2010 utolsó negyedében már folyamatosan többet adott el az Amazon, mint a hagyományos könyvekből.

2011.01.28 19:02MTI

Az Amazon online könyváruház tavaly július végén jelentette be először, hogy az amerikai piacon a hagyományos köteteknél már több fogy elektronikus formában.

Az utolsó negyedévben már folyamatos volt az elektronikuskönyvek előnye, a januári statisztikák szerint jelenleg minden 100 papírkönyvre 115 fizetős e-könyv jut. Ez a különbség sokkal nagyobb lenne, ha az ingyen elérhető könyveket is figyelembe vennék.

A könyváruház becslése szerint a speciális, elektronikus papírt (E Ink) tartalmazó Kindle olvasó jelenleg a piac 41,5 százalékát fedi le.

A Bloomberg hírügynökség forrásai szerint az Amazon idén több mint 8 millió készülék eladását tervezi, míg tavaly "csupán" 2,4 millió darabot értékesített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.