Ebből került a legtöbb a fa alá

A Kindle az Amazon sztárterméke

A Harry Potter és a halálos szentek című könyvet megelőzve a Kindle elektronikuskönyv-olvasó harmadik generációs szériája lett az Amazon internetes áruház legkelendőbb terméke.

2010.12.27 19:57MTI

A vállalat nem közölt pontos adatokat az eladásokról, de annyit megosztott, hogy a legnagyobb érdeklődést november 29-én tapasztalták, amikor több mint 13,7 millió darabot rendeltek meg az internetes áruház oldalán.

2009-ben a "legerősebb" napon is jóval kevesebbet, 9,5 millió darabot vásároltak. Az Amazon már korábban is beszámolt arról, hogy a Kindle harmadik generációja az e-könyvolvasók leggyorsabban fogyó példánya.

A készülék augusztusban jelent meg, és már 139 dollárért (29 500 forintért) elérhető.

A Kindle-olvasónak számos vetélytársa van a piacon, többek közt az Apple iPad készüléke.

Az Amazon szerint azonban sok vásárló játékokra, filmnézésre és internetezésre használja az Apple táblagépét, olvasónak viszont inkább a Kindle-t szeretik. Utóbbi népszerűségét az elérhető ár is segíti, míg az iPadért jelenleg 499 dollárt (106 ezer forintot) kérnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.