Kindle 2

Információk az Amazon új e-olvasójáról

A roppant népszerű Kindle második generációjáról máris fényképek kerültek fel a világhálóra, holott annak megjelenése csak a jövő évre várható.

2008.10.06 09:59koac, ma.hu

Valószínűleg az Amazon sem várta, hogy a Kindle névre keresztelt e-olvasója akkora siker lesz majd, mint amekkora végül lett. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, a rengeteg példányban eladott készülék sem kerülhette el a ráncfelvarrást. Az olvasás iPodjaként is aposztrofált készülék második kiadása ugyan csak jövőre érkezik, ám a netre kiszivárgott fotóknak köszönhetően már most láthatjuk milyen is lesz az új masina.

Az első és legszembetűnőbb változás természetesen a gép méreteit illeti. Bár jelentősen nem növekedett, az új Kindle valamivel csak nagyobb lesz az előzőnél. Kicsit szélesebb, kicsit hosszabb, és ahogy ígérték lekerekített formában tér majd vissza a népszerű szerkezet. Az iPod párhuzam a gép hátoldalán is tetten érhető, hiszen ott egy hasonló fémborítást találunk, mint az Apple médialejátszójánál.

A készülék két oldalán elhelyezkedő gombok mérete jelentősen csökkent, így mostantól sokkal kevesebb esély lesz a gombok véletlenül történő lenyomásából fakadó oldalváltásra. A billentyűzet rész továbbra is az eszköz alsó részén található, egyetlen problémája, hogy talán túl világos színűek a gombokon található betűk.

Fontos változás még, hogy kikerült a gépből az SD-kártya olvasó slot, viszont cserébe kapunk másfél gigányi flash memóriát melyre bőven másolhatunk fel könyveket. Töltéshez ezentúl csupán egy mini USB kábelre lesz szükségünk. A letöltés továbbra EVDO-n keresztül történik majd.

Konkrét megjelenési időpontról egyelőre nem tudni, de várhatóan 2009 elején már piacra kerülhet a Kindle 2.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.