"Bepolanskizzák" Assange-t?

Afgán kínzások vs. nemi erőszak: őrizetbe vennék a Wikileaks alapítóját

A svéd ügyészség csütörtökön bírósági végzést kért, hogy nemi erőszak, szexuális zaklatás és kényszerítés gyanúja alapján kerüljön őrizetbe Julian Assange, a Wikileaks oknyomozó internetes oldal alapítója

2010.11.18 12:39MTI

Marianne Ny ügyész elmondta, hogy korábban meghiúsult Assange kihallgatása. Kiszivárgott rendőrségi dokumentumok szerint két nő ügyéről van szó, mindketten augusztus 14-én találkoztak a férfival, amikor az egy szemináriumot tartott.

Mindkét nő hat nappal később tett feljelentést. Assange korábban már cáfolta a vádat és azt állította, hogy amögött a Wikileaks ellenségeinek lejárató kampánya áll.

A honlap július 25-én került az érdeklődés központjába, amikor a világhálóra titkos amerikai dokumentumokat tett fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.