Shiny happy people downloading

Az R.E.M. is ingyen adja az új lemezét

Hasznos ötlet volt a Radioheadtől az ingyenes letöltés felkínálása, egyre többen csatlakoznak a kezdeményezéshez. Most például az amerikai alterrock nagyágyúi, az R.E.M. Még megjelenés előtt ők is elérhetővé teszik az új lemezüket a neten - igaz, csak streamben, de ennél nagyobb gondja senkinek se legyen.

2008.03.11 14:20ma.hu

Egyre több zenész barátkozik meg az internettel, mint terjesztési csatornával (vagy csak feladták a harcot a torrenttel szemben, ezt nem tudjuk biztosan). A Radiohead, a Nine Inch Nails és Mátyás Attila után az R.E.M. is úgy döntött, megjelenés előtt kiajánlják a webre új albumukat. Annál is inkább, mert a jellegzetes frizurájú frontember, Michael Stipe bejelentése szerint a lemez tartalmával is szorosan összefügg ez a megjelenési forma.

A 11 dalos Accelerate című album az iLike nevű közösségi-zenei portálon lesz meghallgatható március 24 és 26 között, streamelt (azaz online hallgatható, elvben nem letölthető) formában. Aki akarja, két hét alatt bejelentkezhet az oldalra - nem tűnik rossznak...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.