Owl City Fireflies

Elérte az ötszázmilliót a brit zeneletöltések száma

Elérte a közelmúltban az ötszázmilliót a zeneletöltések száma Nagy-Britanniában, és még az idén újabb rekord születhet.

2010.09.16 16:54MTI

A zeneipar vezetői szerint a szám tekintélyt parancsoló, tekintettel arra, hogy az internetes zenei kalózkodás az utóbbi években milliárdos veszteségeket okozott a lemezkiadóknak és a művészeknek is. Nagy-Britanniában hetven törvényes zeneletöltő oldal üzemel, ez több mint bármelyik más országban - mutatott rá az iparágat képviselő BPI testület egyik vezetője.

Az ötszázmilliós szám lenyűgöző adat - tette hozzá.

A csütörtökön ismertetett adatok szerint augusztus végéig ebben az évben 102 millió zeneszámot töltöttek le, becslések alapján 2010 egészét tekintve 170 millió körül várható a letöltések száma. Ez jócskán meghaladná a 2009-ben regisztrált 150 milliós adatot, és a 2008-ban jelzett 110 milliót.

A biztató számok ellenére a zeneipar képviselői közül többen aggodalmuknak adtak hangot, mert a növekedés üteme lassulni látszik, ráadásul akkoriban, amikor a lemezeladások meredeken visszaesnek. 2010 eddigi legnépszerűbb letöltése Nagy-Britanniában az Owl City Fireflies című száma, erre több mint 600 ezren voltak vevők.

A letöltések 2004 óta történő összesítésében továbbra is a Black Eyed Peas együttes I Gotta Feeling című dala a legnépszerűbb, ez idén júniusban lépte át az egymilliós határt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.