BeSpeedelt

"Instant" keresés a Google oldalán

Gyorsított az internetes keresésen a Google, amely már a gépelés pillanatában megjeleníti a keresett tartalmat.

2010.09.09 16:42MTI

A szerdán bemutatott fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy már akkor lássák a találati oldalakat, amikor még csak begépelik a panelbe a keresett szót. Az "instant" kereséssel a Google célja, hogy a lehető leggyorsabbá tegye a kutatást. Így akár már egy-két karakter begépelése, illetve 2-5 másodperc elég lehet ahhoz, hogy az internetezők megtalálják a világhálón a vonatkozó oldalakat.

A szolgáltatás egyelőre az amerikai és az orosz internetpiacon lesz elérhető, de fokozatosan kiterjesztik más országokra is. Az instant kereső használatához modern böngészőre - Firefox 3-ra, Internet Explorer 8-ra, a Google Chrome aktuális változatára vagy Apple Safari programra - van szükség.

Az Opera egyelőre nem támogatja a fejlesztést. Az internetes óriás az új keresőmodellel akarja biztosítani pozícióit a piacon, miután ismertté vált, hogy a rivális Yahoo és a Mircorsoft egyesíti erőit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.